top of page

LINNEA tÄHTINEN

%C3%84_Headshot_2020_pakattu_edited.jpg

Linnea Tähtinen on suomalainen laulaja, musikaalinäyttelijä ja esiintyjä (FIA). Koulutukseltaan hän on musiikin ja musikaaliteatterin kandidaatti. Hän valmistui Chichesterin yliopiston konservatoriosta (UK) kesällä 2020. Opintoihin kuului laulun ja näyttelemisen lisäksi neljää eri tanssilajia (jazz- ja nykytanssi, steppi, baletti). Parhaillaan hän syventää opintojaan Taideyliopiston musiikkiteatterin maisteritason opintokokonaisuudessa.​

Yliopiston aikana Tähtinen esiintyi Chichesterin yliopiston musikaaliteatteriyhteisön produktioissa Half a Sixpence (2019) ja The Music Man (2018), joissa molemmissa hän esiintyi ensemblen jäsenenä. Lisäksi hän toimi laulusolistina useissa konserteissa. Tammi- ja helmikuussa 2020 hän esiintyi sotilaan roolissa Howard Moodyn Push the Operassa, Chichesterin Minerva-teatterissa. Maaliskuussa 2020 Tähtinen nähtiin musikaalissa Made in Dagenham, osana ensemblea, New Theatre Royalissa, Portsmouthissa. Vuosilta 2020-2022 kaikki muut produktiot, joissa Tähtisen oli määrä olla mukana ovat pandemian takia peruuntuneet. Tulevat esiintymiset löydät tapahtumakalenterista.

Laulun opinnot Tähtinen aloitti alun perin Turun konservatoriolla vuonna 2013 Elina Arlinin johdolla. Yliopiston ajan hän opiskeli laulua Susan Yarnallin johdolla, ja teki lopputyökseen musikaalilauluista koostetun resitaalin parhain mahdollisin arvosanoin. Suomeen paluunsa jälkeen, syksyllä 2020, hän on kehittänyt laulutaitoaan mm. Pekka Kurjen, Selina Sillanpään ja Pauliina Paasilan tuella.

Laulamisen lisäksi Tähtinen soittaa alttoviulua ja pianoa.

Lukuvuoden 2021-2022 Tähtinen oli osana Helsingin StepUp Schoolin Skene 18+ -ryhmää, jossa hän pääsi vahvistamaan liikkeellistä ilmaisua tuttujen lajien lisäksi muun muassa latino- ja rock ’n’ roll -tanssien tunneilla. Kuluneen lukukauden aikana Tähtinen on syventänyt tanssitaitojaan Teakin opinnoissa Reija Wäreen ja Säde Kajovaaran johdolla.

Tähtinen työskentelee näyttämöalan lisäksi ryhmäliikunnanohjaajana.

bottom of page